Vastgotaspets

bijzondere gebeurtenissen.

30-4-2014  Redding van een schaap.

We liepen met de kudde naar de Ven. En zoals gewoonlijk gingen de schapen meteen drinken. En dan loop ik met de honden om de ven heen, met Ettan aan de riem. Omdat hij soms nog wel eens de schapen bij de ven weg wil drijven. Nu ging hij ineens flink te keer aan de riem en wilde met alle geweld naar de ven. Het bleek dat er een schaap over het gras steeds verder de ven in was gelopen en daardoor vast in de ven stond. En alleen het hoofd nog boven water. Vlug Ettan los gelaten. En hij ging samen met Billie het water in en hebben het schaap duwend het water uit gekregen. Zelfs is Ettan ook een keer koppie onder geweest. Toen het schaap los was hebben ze naast haar gezwommen en zo weer naar de kant gedreven. Het was zeer spannend om te zien hoe vlug ze het voor elkaar kregen om het schaap op het droge te krijgen.
Gelukkig heeft het schaap aan dit avontuur niets over gehouden. En hopend dat zij het geen tweede keer doet.

Een drijfnat schaap is loodzwaar en zinkt daarom makkelijk. Hoe krijg je zo'n schaap uit de modder/ water. Als je dit overkomt wil je eigelijk zelf het water in gaan om het schaap te redden. Zonder er bij na te denken dat men zelf ook vast kan komen te zitten. Hier denk je pas later aan. Gelukkig waren mijn honden te snel en handelden naar hun kunnen. En voor dat ik het water in was hadden ze het schaap al zowat op de kant. Zodoende kon ik nog vlug een foto maken.
Het zijn dan wel geen honden om een demo mee te geven. Veel te eigenwijs en volgens hun geen nut. Maar in dit soort situaties zijn het tophonden.
Supper trots op ze.

      

Het schaap loopt weer nat met de kudde mee.